lak

Життя людини – це безцінний дар

КЗ «Центр соціальних служб» Чернігівської селищної ради

20 та 21 січня фахівцями КЗ «ЦСС» було проведено відразу 3 профілактичних виховних заходи на базі ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст. імені А.М. Темника, Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Богданівського опорного закладу загальної середньої освіти(спільно з ювенальним поліцейським Бердянського районного відділу) з метою попередження виникнення суїцидальних настроїв серед старшокласників.

daf9b-V.jpg

Учні активно працювали в групах, обговорювали ознаки та фрази, які свідчать, про те що людина перебуває на межі, коли вона здатна вчинити самогубство, мали можливість пройти анонімний тест на визначення рівня тривожності, стресу та депресії, обмінювалися думками про сенс, цінність людського життя, а також ділились своїми планами на майбутнє. Старшокласники зробили висновки, що життя прекрасне та немає приводів відмовлятися від щасливого майбутнього. Охоплено профілактичними виховними заходами 87 осіб.

Під час планових відвідувань(смт. Чернігівка, Обіточненський старостинський округ), фахівцями КЗ «ЦСС» Чернігівської селищної ради також проведено бесіди, спрямовані на профілактику суїцидальних тенденцій серед дітей та підлітків. Батькам надані рекомендації про те, як вчасно виявити суїцидальну поведінку та що робити у таких випадках.

Такі ж тематичні бесіди спрямовані на попередження самогубств серед дітей були проведені практичним психологом з прийомними батьками під час відвідування(с. Довге), та в онлайн-форматі.

Фахівцями КЗ «ЦСС» також було виготовлено та розповсюджено серед батьків та дітей тематичні брошури та пам’ятки.

Point_Blur523.jpg

bghu416.jpg

bg5012_n.jpg