lak

Про проведення онлайн – семінару “Організація роботи з надання соціальних послуг в територіальних громадах Василівського району»

Запорізький обласний ЦСС

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації (далі – Департамент) 26 січня 2022 року проведено онлайн – семінар “Організація роботи з надання соціальних послуг в територіальних громадах Василівського району».

vfgtn.jpeg

Семінар було проведено на прохання управління соціального захисту населення Василівської райдержадміністрації з метою надання методичної допомоги територіальним громадам району з низки питань, що стосуються організації надання соціальних послуг мешканцям територіальних громад.

Відкрила семінар заступник директора Департаменту Ірина Разуваєва. У своєму виступі, що супроводжувався наглядною презентацією, вона охарактеризувала ситуацію з організації роботи з надання соціальних послуг, що має місце у Василівському районі на початок поточного року. Також акцентувала увагу учасників семінару на необхідності дотримання норм чинного законодавства та виконанні власних повноважень сільських, селищних, міських рад стосовно надання базових соціальних послуг мешканцям територіальних громад.

Директор Запорізького обласного центру соціальних служб Оксана Понікарова висвітлила порядок проведення визначення потреб населення територіальної громади у соціальних послугах.

Головний спеціаліст відділу у справах ветеранів та осіб похилого віку Департаменту Наталя Хіхло надала рекомендації спеціалістам по заповненню форм звітності, передбачених наказом Мінсоцполітики.

Консультант Запорізького РВ Асоціації міст України Олександра Оляніна надала роз’яснення щодо дотримання вимог бюджетного законодавства органами місцевого самоврядування при організації надання соціальних послуг.

Учасники семінару мали змогу отримати відповіді на актуальні питання, що стосуються, як управлінських функцій виконкомів територіальних громад, так і роботи надавачів соціальних послуг.

Презентації з матеріалами семінару розміщені на сайті Департаменту в розділі “Методичні рекомендації . Інформаційні матеріали”.