lak

Патронат над дитиною, як нова форма офіційного працевлаштування!

КЗ «Центр соціальних служб» Чернігівської селищної ради

27 січня КЗ «Центр соціальних служб» спільно з відділом «Чернігівське бюро правової допомоги» на базі Чернігівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості провели спільний захід для безробітних, що перебувають на обліку служби зайнятості на тему: «Патронат над дитиною як нова форма офіційного працевлаштування».

xse40_n.jpg

Фахівці центру соціальних служб проінформували безробітних про можливість стати патронатним вихователем для дітей у складних життєвих обставинах, як альтернативу працевлаштуванню. Учасники семінару отримали інформацію про нову комплексну соціальну послугу – патронат над дитиною, що дає змогу якнайкраще врахувати інтереси дитини, сім`я якої потрапила в складні життєві обставини, гарантувати їй сприятливе сімейне оточення, підтримати сім’ю на ранніх етапах кризи.

Учасників заходу також ознайомили з критеріями відбору кандидатів у патронатні вихователі, особливостями створення та функціонування патронатних сімей та порядок їх фінансування.

На завершення заходу присутнім запропонували обговорити отриману інформацію в сім’ях, а в разі прийняття рішення стати патронатним вихователем, звертатися безпосередньо до Центру соціальних служб для отримання детальної інформації.

Hyg99_n.jpg