lak

Старт нового міжнародного проекту «Право на сім’ю»

Проект реалізовуватиме Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд «СОС Дитяче Містечко» до 2025 року у шести громадах Київської, Луганської та Запорізької областей.

2501-4.jpeg

Мета проєкту повністю відповідає пріоритетам Уряду України та Міністерства соціальної політики: зберегти родину для дитини через ефективну превенцію та розвиток родинно-орієнтованих послуг у громаді.

Важливою підтримкою сімей, а особливо сімей з дітьми є розвиток соціальних, освітніх, реабілітаційних, медичних послуг, які діти та родини з дітьми можуть отримувати відповідно до своїх потреб у громаді, якнайближче до місця проживання.

Для того, щоб допомогти родині у скрутному становищі, часто достатньо задовольнити одну ключову її потребу: допомогти працездатним членам родини знайти роботу, організувати денний догляд для літніх, дати можливість перепочинку батькам дітей з інвалідністю або допомогти працевлаштуватись члену родини з інвалідністю, забезпечивши супровід на робочому місці.

Такі послуги виводять родини з кризи або стану бідності, родини стають економічно незалежними, спроможними, і це точно зменшує рівень соціального сирітства, домашнього насильства та інших соціальних проблем.

«Протягом останніх двох років відбулись довгоочікувані і, я сподіваюсь, незворотні зміни. В першу чергу, в усвідомленні громадами своєї відповідальності за добробут мешканців», - наголосила Марина Лазебна.

Міністр підкреслила, що Уряд розширює інструменти для допомоги громадам:

«Мінсоцполітики розробило 28 стандартів надання соціальних послуг. Цього року плануємо додати ще 6».

«Ми впевнені, що у такому партнерстві проєкт дасть змогу напрацювати дієві зміни до законодавства, швидко та ефективно впровадити їх у життя. Я точно знаю, що якщо центральна та місцева влада будуть усвідомлювати кожен свою відповідальність та працювати спільно з громадським сектором та міжнародними партнерами над розвитком якісних соціальних послуг, то ми швидше зробимо нашу країну кращим місцем для життя» - резюмувала Міністр.

Довідково В Запорізькій області проєкт реалізується за участі представників Оріхівської та Токмацької територіальних громад та керівництва Пологівської районної державної адміністрації.