lak

Подаруй дитині -родину!

Запорізький обласний ЦСС

З 08 по 10 лютого 2022 року стартував перший в 2022 році навчальний семінар-тренінг «Організація та проведення навчання кандидатів в усиновлювачі Запорізької області», який проводять регіональні тренери Запорізького обласного центру соціальних служб.

golovna_221.jpg

Метою заходу є надання допомоги громадянам України у підготовці до відповідального усиновлення дитини, встановлення над нею опіки, піклування шляхом засвоєння необхідних знань і формування умінь та навичок.

У навчальному семінарі-тренінгу беруть участь 14 кандидатів з міст Запоріжжя, Дніпрорудне, Василівської та Костянтинівської територіальних громад.

З метою недопущення поширення коронавірусу COVID-19 тренінги проводяться з дотриманням санітарно – епідемічних правил безпеки.

Щоб краще дізнатися про учасників напередодні тренінгу з деякими потенційними кандидатами провели співбесіди на онлайн платформі Zoom, що дало змогу краще дізнатися їх мотивацію щодо усвідомленого вибору прийняття дитини в родину.

Завдяки тому, що у тренінгу беруть участь подружні пари, тренери мають змогу більш детально розуміти особливості побудови сімейної системи учасників, в які будуть влаштовані діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Під час тренінгу застосовуються такі форми роботи: інтерактивні вправи, рольові ігри, дискусії, метод мозкового штурму, міні-лекції, індивідуальні бесіди, робота в малих групах, відеолекторій, які допомагають сприйняти нові знання, зрозуміти почуття дитини, особливі обставини її життя, визначитись щодо шляхів подолання труднощів.

Сподіваємось, що набуті під час тренінгу знання та навички допоможуть потенційним кандидатам оцінити свої можливості та остаточно прийняти усвідомлене, виважене рішення щодо готовності виховувати дитину у своїй сім’ї.

Також, до участі у тренінгу було запрошено представника Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації.

Семінар-тренінг проходить в приміщені Благодійного фонду «Карітас».

vf45.jpg