lak

Проєкт для молоді

Токмацький міський ЦСС

Протягом січня та лютого 2022 року в рамках діяльності Токмацького міського ЦСС відбулося п’ять зустрічей для молоді «Шлях до себе», метою якого є профілактика складних життєвих обставин, розуміння себе та своїх потреб, розвиток навичок спілкування з оточуючими, виходу з конфліктних ситуацій, формування вміння йти на компроміс.

806-V.jpg

Одна із зустрічей була посвячена темі відносин між мамою та донькою «Подружки чи суперниці». Учасниці отримали знання щодо етапів функціонування материнства: ріст та розвиток, ініціація, благословення, побудови відносин з огляду на кризові стани та періоди, розуміння токсичності раннього та пізнього дорослішання. Молоді жінки вступали в дискусію з психологом та між собою відповідаючи на питання «Як зрозуміти та прийняти свою маму?». Для екологічного проживання та рефлексування цієї складної теми були використанні арт-техніки «Лотос», «Лялька-мотанка».

Наступні зустрічі були посвячені розгляду міжособистісних відносин, психологічній прив’язці та конструктивному виходу з конфліктних ситуацій. Під час занять використовувались авторські асоціативні карти «Життя в часі», «40+», техніки спрямовані та уяву та побудову майбутнього, на тактильний контакт задля відчуття емоційного стану іншого, техніка «пустого стільця».

В зворотньому зв’язку молоді люди відмічали позитивні зрушення в розуміння себе та своїх емоцій, динаміці життя. У кожній зустрічі взяли участь 7 осіб.

c0c2a5a-V.jpg