lak

Наркоманія – стрибок у прірву!

КУ «ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ» МАЛОБІЛОЗЕРСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 

        Наркоманія – це соціально небезпечна, практично невиліковна хвороба, реальна загроза життю. На жаль, вживання наркотиків поширюється серед дітей та молоді. Наркозалежність – це жахлива помилка, яка неминуче призводить до руйнування організму, до втрати людського обличчя, до ранньої смерті. Від наркотиків гинуть діти та молоді люди!

IMG-8d33c7de80be989cdb37d902301e6482-V.jpg

 

         В лютому місяці 2022 року спеціалісти КУ «Центр надання соціальних» Малобілозерської сільської ради проводять профілактичний місячник з питань попередження наркоманії в дитячому середовищі. Профілактичні заходи здійснюються на базі учбових закладів, серед членів сімей, які перебувають в СЖО. Мета місячника – широке інформування дітей, батьків з питань наркозалежності, попередження розповсюдження наркоманії, навчання дітей навикам свідомої та правильної поведінки.

         16.02.2022 психологом Центру Віктором МАНДИЧЕВЕМ та фахівцем із соціальної роботи Ларисою СЕНИК проведено профілактичні заходи на базі КЗ «Балківська ЗОШ І-ІІІ ст» та КЗ «Балківська ЗОШ І-ІІ ст». Під час групової роботи учням було надано інформацію з питань небезпеки вживання наркотичних засобів. Діти, також, переглянули тематичні відеофільми «Наркомани помирають заживо»,

«Безодня». На екрані учні побачили весь жах життя наркозалежних, як вони страждають від болю та тяжких хвороб, як помирають на самоті. Наприкінці профілактичних занять неповнолітні мали змогу отримати відповіді на свої запитання. Груповою роботою було охоплено 50 старшокласників.

        У спеціалістів є надія, що подібні тематичні заходи допоможуть дітям обрати здоровий спосіб життя, свідоме життя без наркотиків.

IMG-10bfd3621513d6c55aaec9073964582c-V.jpg