lak

Участь у онлайн нараді директорів регіональних центрів соціальних служб

Запорізький обласний ЦСС

20 квітня 2022 року Міністерством соціальної політики України було проведено онлайн нараду директорів регіональних центрів соціальних служб, в якому взяли участь директор Запорізького обласного центру соціальних служб Оксана Понікарова та заступник директора Світлана Репіна.

изображение_viber_2022-04-21_14-43-13-153.jpg

В рамках заходу було поінформовано, що з квітня цього року на замовлення Мінсоцполітики розпочав роботу проект ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», основною метою якого є надання в період військової агресії Росії підтримки органам влади у здійсненні моніторингу, забезпеченні захисту та базових потреб дітей, влаштованих в сімейні форми виховання, дітей, залишених без батьківського піклування, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Зазначений проект в частині виконання цих завдань в межах України реалізує Міжнародна благодійна організація «Партнерство «Кожній дитині».

Одним із завдань зазначеного проекту є відбір, консультування та експрес підготовка сімей, які виявили бажання прийняти у своїх сім’ях дітей, які у зв’язку з воєнною агресією, залишились без батьківського піклування.

За підсумком заходу, Запорізьким регіональним центром соціальних служб прийнято рішення долучитися до реалізації зазначеного проєкту та направити спеціалістів центру на онлайн навчання щодо впровадження методик та інструментів для роботи з сім’ями, які виявили бажання прийняти дітей, що у зв’язку з воєнною агресією, залишились без батьківського піклування.

gktd.jpg

изображение_viber_2022-04-21_14-43-13-952.jpg