lak

Соціальна робота в умовах війни

Запорізький обласний ЦСС

24 лютого 2022 року наша держава, нажаль, живе за новими правилами за правилами воєнного стану. Ці правила вносять зміни в усі сфери життєдіяльності, в тому числі і в практику соціальної роботи.

головна.jpg

Для своєчасного та професійного реагування на виклики в соціальній роботі, пов’язані з воєнними діями, в тому числі в Запорізькій області, фахівці Запорізького обласного центру соціальних служб взяли участь у Міжнародних науково-практичних онлайн семінарах:

• 21.04.2022 року за темою «Соціальна робота з ВПО в умовах війни»;

• 26.04. - 27.04.2022 року - «Соціальна робота з жінками, які зазнали гендерно зумовленого насильства в умовах війни».

Навчання започатковано за ініціативою Європейської та Східно-Європейської асоціації шкіл соціальної роботи спільно з Національним університетом «Києво-Могилянська академія», Факультетом соціальних наук i соціальних технологій, Кафедрою Школа соціальної роботи ім. В. І. Полтавця.

Метою проведення навчань є представити та обговорити практику соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами та отримати інструменти для реагування на гендерно зумовлене насильство щодо жінок в умовах війни.

За можливості участь у навчанні візьмуть також фахівці соціальної роботи територіальних громад області та соціальні працівники неурядових організацій.

vfr.png

gjhtd.jpg