lak

Тимчасове влаштування дітей під час війни

Запорізький обласний ЦСС

В умовах воєнного стану в Україні тема тимчасового влаштування дітей в сім’ї громадян є дуже актуальною, оскільки багато з них залишилися без батьківського піклування.

golovna_501.png

З огляду на вищезазначене, заступник директора та спеціалісти Запорізького обласного центри соціальних служб 15 червня 2022 року мали змогу долучитись до вебінару, який є одним з серії вебінарів із залученням представників Мінсоцполітики, Нацсоцслужби, експертів проекту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) та благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» запланованих протягом травня-червня 2022 року.

Даний онлайн-захід був присвяченій темі «Тимчасове влаштування дітей в сім’ї громадян під час воєнного стану». Метою вебінару було розкрити актуальні питання щодо нормативно-правового підґрунтя й алгоритму процесу тимчасового влаштування дітей у сім’ї громадян під час воєнного стану; обговорити специфіку тимчасового влаштування дітей в ПС/ДБСТ, сім’ї патронатних вихователів, сім’ї, які виявили бажання тимчасово влаштувати дитину й зареєструвалися у чат-боті; проаналізувати практику організації і вирішення питань тимчасового влаштування в умовах війни.

Спеціалісти мали змогу отримати не тільки теоретичний матеріал, а й ознайомитись з практичними кейсами тимчасового влаштування в Харківській та Іванофранківській областях.

Фото_2.png

Фото_8.png

Фото_9.png