lak

Відпрацювання навичок надання першої психологічної допомоги дітям та їх батькам

Запорізький обласний ЦСС

Під час воєнних дій багато людей потребують соціально-психологічної підтримки та допомоги. Особливо це актуально для Запорізької області, так як за період війни через обласний центр із зони бойових дій евакуйовано понад 180 тисяч осіб.

golovna_549.png

Як правило, ці люди пережили травмуючі події - втрата роботи, майна, звичайного способу життя, що спричинило вплив на психоемоційний стан. Тому отримання знань спеціалістами щодо надання першої психологічної допомоги дорослим та дітям на сьогоднішній час є дуже актуальним.

Спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб продовжують розширювати знання з питань надання першої психологічної допомоги як дітям так і дорослим.

14 та 15 липня 2022р. 2 спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб та 1 спеціаліст Запорізького міського центру соціальних служб взяли участь у тренінгу з надання першої психологічної допомоги, проведену міжнародною організацією Save the Children за домовленістю з Міністерством соціальної політики України.

Метою тренінгу було сформувати у учасників уявлення про першу психологічну допомогу, принципи та особливості її надання.

Під час онлайн-тренінгу спеціалісти мали змогу отримати практичний досвід за допомогою тренінгових вправ, які в подальшому будуть використанні в практичній роботі Запорізького обласного центру соціальних служб та включені в навчальні програми, які проводять працівники обласного центру соціальних служб як для соціальних працівників так і для батьків, які виховують дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування.

рнju.jpg

cd4r.png

hyfv.png