lak

Дитина не сама

Запорізький обласний ЦСС

Протягом 19-23 липня 2022 року проходило чергове онлайн експрес навчання для сімей з усіх регіонів України, які зареєструвалися у чат-боті «Дитина не сама» та виявили бажання тимчасово прийняти у родину дитину, яка залишилась без батьківського піклування. Навчання групи проводили тренери Запорізького (Марина Безрук) та Харківського (Лариса Ліверець) обласних центрів соціальних служб.

golovna_5.jpg

Серед учасників експрес-навчання були родини із Запорізької області. До заняття долучилося 14 сімей, 9 з який пройшли повний курс навчання, - всі 3 заняття. Всього протягом травня-липня 2022 року із Запорізької області долучилась 61 сім’я, з них повністю 40 сімей пройшли навчання та підвищили свої батьківські компетенції з наступних тем: особливості дітей різного віку, правила встановлення контакту з дитиною, її адаптації у новій сім’ї, специфіка взаємодії та секрети спілкування з дітьми різного віку, виховання і догляд за дитиною, проведення дозвілля тощо.

Учасники курсу не отримують сертифікати чи дипломи. Вони отримують впевненість у рішенні прихистити дитину. Ось декілька відгуків учасників, які пройшли навчання: «Для мене на навчання було дуже багато нових ідей, яких можна використати при виховані дітей», «Останнє заняття було дуже цікавим. Головне, що тепер я знаю, як себе поводити з дитиною, щоб не образити її», «Навчання дало впевненості, що зробили правильний вибір, що вирішили взяти дитину в свою родину», «Найбільше сподобалось те, що було багато практичних порад, наприклад, як зустріти дитину, як адаптувати до нового середовища», «Завдяки навчанню зрозуміла особливості спілкування з дитиною, яку можу прихистити».

Додатково: Станом на 1 липня 2022 року на чат-бот «Дитина не сама поступило 21 259 звернень з бажанням прихистити в своїй сім’ї дитину, яка залишилась без батьківського піклування. 6 480 сімей - заповнили анкету та виявили бажання пройти навчання. В період з 12 травня по 20 червня було проведено навчання для 14 груп учасників, в яких взяли участь 1 095 сімей із тих, які зареєструвались у чат-боті до 1 червня. Завершили навчання та підтвердили своє бажання прихистити дитину 602 сім’ї з 22 областей України. Станом на 1 липня до 10 таких сімей вже влаштовано 13 дітей, які залишилися без батьківського піклування - це в Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Харківській, Черкаській та м. Києві.

Навчання відбувається у рамках проекту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що реалізується МГО Партнерство «Кожній дитині».

gtddd.jpg

gbtyh.jpg