lak

#НіТоргівліЛюдьми

Запорізький обласний ЦСС

Сьогодні 30 липня - це Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Цей день вкотре нагадує нам про масштаби цієї проблеми. Як і минулі роки, пропонуємо Вам взяти участь у #флешмобНіТоргівліЛюдьми для привернення уваги до цієї світової проблеми.

0-02-05-01f3878959150c2b9f1c9a41fc3af249455d3c0e7f17d177072eb41260807828_1288eed41adfaedb.jpg

 

ЩО ТАКЕ ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ?

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Щорічно близько 600 – 800 тисяч осіб у світі продають за кордон з метою експлуатації (за оцінками уряду США). Експлуатація може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють. Особливо небезпечно стає у період воєнних дій, рятуючись від яких, люди їдуть будь-куди, де здається їм буде більш безпечно…

Як долучитись до #флешмобНіТоргівліЛюдьми і доброї справи?

1.Зробити репост цього допису.

2. На своїй сторінці в соціальній мережі опублікувати пост, вказавши хештег #НіТоргівліЛюдьми та #флешмобНіТоргівліЛюдьми, додати світлину, яку Ви створили самостійно, або знайшли в мережі таку, яка б асоціювалась у Вас з проблемою торгівлі людьми, або просто привертала увагу до цієї теми та, за бажанням, поділитись своїми думками. Також, в кінці посту пропонуємо залишити контакти гарячої лінії та посилання на інформаційний сайт.

Зробимо життя яскравим без торгівлі людьми та насильства!

Якщо Ви планує працювати за кордоном, переконайтесь, чи все безпечно.

Більше детальної інформації за номером «527» - національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

Дізнатись більше про торгівлю людьми можна тут: http://stoptrafficking.org/

Також, можна пройти онлайн квест та зануритись у віртуальну реальність перевіривши свої знання з безпечного працевлаштування https://quest.stoptrafficking.org/start