lak

Семінар-нарада для спеціалістів-модераторів регіональних телеграм груп «Навчання «Дитина не сама» та регіональних координаторів

Запорізький обласний ЦСС

Починаючи з березня 2022 року, в Україні запрацював спеціальний чат-бот в Telegram «Дитина не сама», розроблений Офісом президента разом із Мінсоцполітики та ЮНІСЕФ для допомоги дітям в умовах війни.

golovna587.png

Мета діяльності чат-боту «Дитина не сама» – створення можливості для тимчасового влаштування дітей, які в умовах воєнного стану залишились без батьківського піклування, а також, популяризація сімейних та альтернативних форм влаштування в регіонах України.

Для цього, модераторами регіональних Telegram-груп, створених для учасників, які проходять відповідне експрес навчання, та регіональними координаторами проекту здійснюється адресне запрошення сімей на навчання, консультування, надання додаткових тематичних матеріалів з питань підготовки, догляду та виховання дітей, консультування щодо створення сімейних форм виховання, патронату, наставництва та перенаправлення до фахівців служб у справах дітей.

Новим важливим етапом у роботі з бажаючими прихистити дитину, які були зареєстровані у чат-боті та пройшли повний курс відповідного навчання, є моніторинг, що дозволить визначити подальшу роботу з сім’ями, створити різні форми влаштування, відповідно до бажання та ресурсу кожної конкретної родини.

З метою визначення подальших дій, завдань спеціалістів, вирішення організаційних питань та прийняття рішення про завдання модераторів регіональних Telegram-груп, 03 серпня 2022 року представниками МБО «Партнерство «Кожній дитині» у рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» було організовано та проведено нараду для спеціалістів-модераторів регіональних Telegram-груп «Навчання «Дитина не сама» та регіональних координаторів. До зустрічі долучились фахівці Запорізького обласного центру соціальних служб: директор Центру, – Понікарова Оксана Андріївна, та начальник відділу, модератор регіональної Telegram-групи «Запорізька область. Навчання «Дитина не сама»», – Безрук Марина Леонідівна. Також, участь у семінар-нараді взяла регіональний координатор проєкту, - Полєшко Олександра Володимирівна.

Захід відбувся у рамках проекту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що реалізується

Partnership for Every Child / Кожній дитині  МГО Партнерство «Кожній дитині».

bgtr.png

вvf.png

gbh.png

fvtr.png