lak

Готуємо кандидатів до усвідомленого вибору прийняття дитини в родину

Запорізький обласний ЦСС

З 06 по 08 вересня 2022 року регіональні тренери Запорізького обласного центру соціальних служб проводять навчальний семінар-тренінг «Організація та проведення навчання кандидатів в усиновлювачі, прийомні батьки, опікуни, піклувальники Запорізької області».

golovna_624.jpg

Метою заходу є надання допомоги громадянам України у формуванні до усвідомленого та відповідального рішення батьків щодо усиновлення та взяття дитини в прийомну сім’ю, під опіку.

У навчальному семінарі-тренінгу беруть участь 11 кандидатів з міст Запоріжжя, Тернуватської та Широківської територіальних громад Запорізької області.

Напередодні тренінгу з кандидатами проведено співбесіди, що дало змогу краще дізнатися їх мотивацію щодо усвідомленого вибору прийняття дитини в родину.

Завдяки семінару-тренінгу учасники оволодіють уміннями та практичними навичками щодо забезпечення безпечних умов адаптації дитини до нового соціального середовища; налагодження контакту з дитиною; визначення специфічних потреб дитини, яка влаштовується у сім’ю; забезпечення прав дитини.

Під час семінару-тренінгу тренери використовували ноутбуки, які отримали в рамках проєкту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» впроваджено Партнерством «Кожній дитині» (@Partnership for Every Child / Кожній дитині) за підтримки UNICEF Ukraine на замовлення Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної  служби України.

Також, до участі у тренінгу було запрошено представника Служби у справах дітей Запорізької міської ради.

Сподіваємось, що набуті під час тренінгу знання та навички допоможуть потенційним кандидатам оцінити свої можливості та остаточно прийняти усвідомлене, виважене рішення щодо готовності виховувати дитину у своїй сім’ї.

Семінар-тренінг проходить в приміщені КЗ «Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки» ЗОР.

#CiACMonitorinProject

#МоніторингПотреб

# Партнерство "Кожній дитині

bgf6.jpg

ced3.jpg

vft6u.jpg

bgt5y.jpg