lak

Самодопомога Плюс

Запорізький обласний ЦСС

З метою навчання управлінню стресом для дорослих, Запорізький обласний центр соціальних служб із серпня 2022 року реалізовує курс Self-Help Plus (SH+, Самодопомога +).

golovna_12.09.jpg

Курс розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров’я як груповий курс управління стресом, що складається із 5 занять, що підходять для всіх випадків, коли людина постраждала від несприятливих умов:

- Заняття 1 «Заземляємося»

- Заняття 2 «Відчіпляємося від гачка»

- Заняття 3 «Діємо згідно з власними цінностями»

- Заняття 4 «Проявляємо турботу»

- Заняття 5 «Створюємо простір»

Курс схожий на урок. Проте, він відрізняється від багатьох інших групових курсів тим, що для передачі більшої частини змісту використовується попередньо записане аудіо та ілюстрований матеріал.

Курс заснований на терапії прийняття та дотримання, одній із форм когнітивно-поведінкової терапії.

Учасників курсу заохочують відпрацьовувати нові навички на заняттях та між ними. Оскільки, тільки завдяки багаторазовій практиці основних навичок, люди можуть почати користуватися ними під час стресу. Також, кожен учасник отримав книгу з ілюстраціями «Важливі навички в період стресу» для підтримки і закріплення знань, отриманих під час курсу.

Якщо Ви чи Ваші знайомі переживають несприятливі обставини та потребуєте розвитку навичок боротьби зі стресом та самодопомоги, звертайтеся до Запорізького обласного центру соціальних служб за номером: (061) 239-81-81 або (061)702-33-19 чи напишіть нам тут у коментарях.

Під час семінару-тренінгу тренери використовували ноутбук, які отримали в рамках проєкту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» впроваджено Партнерством «Кожній дитині» за підтримки UNICEF Ukraine на замовлення Міністерство соціальної політики України та Національна соціальна сервісна служба України

World Health Organization (WHO)

WHO Regional Office for Europe

Олена Зеленська

Міністерство соціальної політики України

Міністерство охорони здоров'я України

Royal Norwegian Embassy in Kyiv

USAID Ukraine - USAID Україна

Безбар'єрність

#CiACMonitorinProject

#МоніторингПотреб

#ПартнерствоКожнійдитині

изображение_viber_2022-09-12_14-35-55-343.jpg

ма4п.jpg