lak

Онлайн зустріч патронатних вихователів

Запорізький обласний центр соціальних служб

З метою діагностики почуттів щодо професійної діяльності патронатних вихователів, для підтримки їх функціонування як надавачів послуги; мотивування і наснаження до ефективної та продуктивної професійної діяльності, додаткове інформування патронатних вихователів про зміни до законодавства, національним тренером з підготовки патронатних вихователів Запорізького обласного центру соціальних служб було організовано та проведено онлайн зустріч, у якій взяло участь 7 патронатних вихователів та 3 добровільних помічника.

 1_зустріч_1.png 

 На жаль, патронат над дитиною у Запорізькій області зазнав чимало складнощів, у зв’язку із війною в країні. Більшість сімей опинилися під окупацією, деякі були змушені покинути власні домівки чи, навіть, країну. Та попри все, вони продовжують працювати заради дітей і лише у найкращих інтересах дітей, що перебувають під патронатом.

Варто зазначити, що до початку повномасштабної війни, всього у Запорізькій області було створено та функціонувало 9 сімей патронатних вихователів, які змогли допомогти 44 дітям, що з різних причин опинились у складних життєвих обставинах, та продовжують допомагати й надалі. А станом на 14.10.2022 р., у сім’ях патронатних вихователів Запорізької області перебуває 16 дітей.

 Через вимушеність, 5 сімей знаходяться поза межами нашої області, але й надалі ми тримаємо з ними зв’язок і чекаємо на найшвидше повернення.

1_зустріч.png