lak

Форми сімейного влаштування дітей

Запорізький обласний ЦСС

25 жовтня 2022 року для сімей, які зареєструвалися в чат-боті «Дитина не сама» та пройшли триденне експрес навчання, додатково було організовано та проведено онлайн зустріч «Форми сімейного влаштування дітей».

golovna_712.png

У процесі роботи із бажаючими прихистити дитину, ми розуміємо, що деякі громадяни бажають допомогти дітям, які з різних причин залишились без батьківського піклування, не лише тимчасово. Хтось розглядає для себе усиновлення чи опіку, хтось прийомну сім’ю чи патронат, але з різних причини не наважувався про це говорити раніше. У той самий час, інформації в доступі безліч… Посібники, статті, нормативно-правові документи, пости в соціальних мережах, блоги, а розібратися в них людині, яка лиш починає свій шлях, складно. Саме тому, працівниками Запорізького обласного центру соціальних служб було прийнято рішення надати відповіді на хвилюючі питання зацікавленим громадянам та допомогти визначитись із тим, у якій формі можна допомогти дитині, яка цього потребує.

Під час зустрічі було розглянуто сутність та нормативне врегулювання, специфіку та важливі моменти усиновлення, опіки/піклування, прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу, патронату над дитиною. Також, наголошено на алгоритмах процесу усиновлення, створення сімейних форми виховання, патронатної сім’ї, акцентовано на важливості співпраці із службою у справах дітей.

пиемvf.png

cfr7.png

vgt79.png

vf5m.png