lak

Навчання для кандидатів в усиновлювачі, опікуни, піклувальники

Запорізький обласний ЦСС

З 22 по 24 листопада 2022 року спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб розпочали навчання «Організація та проведення навчання для кандидатів в усиновлювачі, опікуни, піклувальники». В заході, взяли участь 16 осіб, з них 5 усиновлювачів та 11 кандидатів в опікуни, піклувальники з м. Запоріжжя, Кушугумської селищної територіальної громади та Біленківської сільської територіальної громади.

зображення_viber_2022-11-24_10-26-00-817.jpg

 

 

Серед учасників є кандидати в опікуни, які пройшли навчання сімей, які зареєструвалися у чат-боті «Дитина не сама» та виявили бажання тимчасово прихистити дитину, яка залишилася без батьківського піклування. В них вже є на тимчасовому влаштуванні діти, яких в подальшому планується влаштувати під опіку.

Метою заходу є надання допомоги громадянам України у формуванні до усвідомленого та відповідального рішення щодо усиновлення дитини та інформування щодо особливостей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час тренінгу застосовуються такі форми роботи: інтерактивні вправи, рольові ігри, дискусії, метод мозкового штурму, міні-лекції, індивідуальні бесіди, робота в малих групах, відеолекторій, які допомагають сприйняти нові знання, зрозуміти почуття дитини, особливі обставини її життя, визначитись щодо шляхів подолання труднощів.

Також, до участі у тренінгу було запрошено представника Служби у справах дітей Запорізької РДА. Тому під час навчання учасників ознайомлять з процедурними та практичними аспектами усиновлення дитини.

Дякуємо КЗ «Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека» ЗОР за те, що створили безпечні умови для проведення навчання та «Фонд Ріната Ахметова» за надання методичних матеріалів.

зображення_viber_2022-11-23_13-40-16-490.jpg