lak

Підвищення виховного потенціалу прийомних батьків, батьків-вихователів Запорізької області

Запорізький обласний ЦСС

20,21,22 грудня 2022р. регіональним тренером Запорізького обласного центру соціальних служб було організовано та проведено навчання для прийомних батьків, батьків-вихователів Запорізької області з метою підвищення їх виховного потенціалу». Захід відбувся в онлайн-форматі на платформі «ZOOM».

golovna837.png

Програма заходу була обумовлена реаліями сьогодення, а саме – воєнними подіями в Україні. Під час навчання були висвітлені наступні теми: «Як говорити з дітьми про війну?», «Поняття стрес та способи розв’язання стресу», «Розуміння дитячого стресу». До навчаня також доєдналися спеціалісти Служби у справах дітей та Департаменту соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації.

Учасники були відкритими до спілкування, ділилися власними думками, почуттями, емоціями. Наскрізними, ключовими розмірковуваннями були: формування цінностей та їх трансформація під час війни в Україні, як прийомні батьки та батьки-вихователями зможуть допомогти дітям підтримати їх ціннісні орієнтації.

В підсумку обговорень учасники дійшли згоди, що, наразі, вони та діти переживають кризові моменти, які з одного боку, є критичними, з іншого -допомагають їм рухатися далі і відновлювати власні ресурси, оскільки криза – це також і можливість.

hy8.png

bg5.png

маbg.jpg