lak

Методична допомога Біленківський ТГ

Запорізький обласний центр соціальних послуг

На території Біленківської сільської ради створилась перша прийомна сім’я Каташинська Альона Григорівна та Григор’єв Віталій Вячеславович. В лютому 2023р. кандидати в прийомні батьки успішно завершили підготовку з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і незабаром до родини було влаштовано 1 прийомну доньку. Окрім дівчинки подружжя виховує 3 біологічних дітей різного віку.

Фото_1.png

Однією з основних умов функціонування прийомної сім’ї є надання послуги соціального супроводу, яка передбачає здійснення заходів спрямованих на сприяння створенню прийомними батьками належних умов функціонування прийомної сім’ї.

На території Біленківської сільської ради функціонує КУ «Центр надання соціальних послуг», фахівець із соціальної роботи якої і буде надавати послугу соціального супроводу.

З метою надання методичної підтримки для подальшої роботи з прийомною сім’єю начальником відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання             16 березня 2023 року було проведено онлайн-зустріч з фахівцем із соціальної роботи Бондарь Ангеліною Віталіївною. Під час бесіди обговорили питання по роботі з прийомною сім’єю, а саме: нормативно-правове забезпечення функціонування сімей вищезазначеної категорії, документація по роботі з прийомною сім’єю та практичні аспекти соціальної роботи.

За результатами зустрічі сподіваємось на ефективне функціонування прийомної родини та розвиток сімейних форм виховання в територіальній громаді.