lak

Мистецтво проти насильства

 

Запорізький обласний центр соціальних служб

В рамках проєкту «Мистецтво проти насильства» у співпраці з UNFPA  та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Великої  Британії 18 березня 2023р. відбулася прем’єра соціально-психологічної вистави «Щоденник», яка була заснована на реальних подіях.

 Також  взяли участь у заході  і спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб.

Проєкт «Мистецтво проти насильства» розроблений фахівцями з різних галузей психології і мистецтва та направлений на протидію і зміну соціальних норм щодо домашнього насильства в суспільстві. Психологічну частину проєкту представили Наталія Христенко та Світлана Назірова – практикуючі фахівчині Комунального закладу «Центр  соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка» Запорізької міської ради, а креативну частину взяв на себе режисер студії театрального мистецтва «Performance» Геннадій Широченко.

Фото_7.JPG         Фото_5.JPG

 

 На початку - на сцені можна було побачити психологиню, яка запрошує переглянути історії за різними формами домашнього насильства. Перед глядачами ожили історії, в яких опинилися звичайні люди, в різні часи, в декількох поколіннях.  Історія Ірини, її матері і бабусі та історія Дмитра, його батька та дідуся. Різні часи, різне виховання та різні форми насильства, яке проявляється по відношенню до близьких один одному людей! Чи є вихід, що стало причиною та які норми потрібно змінювати в суспільстві для того щоб домашнього насильства за статистикою стало в рази менше – про все це і йдеться у виставі «Щоденник».

Дякуємо Наталії Христенко  та Світлані Назіровій за запрошення на виставу та висвітлення такої важливої теми як «Домашнє насильство». Також висловлювлюємо щиру подяку команді Студії театрального мистецтва Perfomanse  за творче втілення.

Захід відбувся в «Респект-просторі подій».

Фото_6.JPG      Фото_3.JPG

                                              

 Фото_1.JPG