lak

Мої ресурси

Запорізький обласний ЦСС

14 квітня 2023 року спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб провели другий в цьому році тренінг «Профілактика емоційного вигорання» з метою психоемоційної підтримки працівників соціально-психологічної сфери.

Golovna213.jpg

 Участь у тренінгу взяли 17 спеціалістів служб у справах дітей сільських та селищних рад Запорізького району, а саме: міст Запоріжжя, Вільнянська, Біленьківської, Долинської, Кушугумської, Новомиколаївської, Михайло-Лукашівської, Матвіївської, Степненської, Таврійської, Тернуватської, Павлівської, та Новоолександрівської територіальних громад.

Основною метою заходу була професійна підтримка спеціалістів, які працюють у сфері «людина-людина», особливо у період військового вторгнення російської федерації в Україну.

Одним із найскладніших наслідків його впливу є виникнення синдрому професійного вигорання, який, досягаючи високого рівня, дезорганізує спеціаліста, знижує його здатність до саморегуляції і управління ситуаціями різної складності. Щоб попередити таке виснаження, слід застосовувати профілактичні дії щодо емоційного і психічного вигорання фахівця.

Дана програма орієнтована на роботу в межах основних фаз профілактики: аналіз професійної ситуації, розпізнання сигналів, сприймання професійної ситуації як стресової та напрацювання системи прийомів допомоги у самостійному діагностуванні рівня емоційного та професійного вигорання, напрацюванні практичних навичок для психологічного та фізичного відновлення, стресостійкості, пошуку власних опор та ресурсів.

Під час тренінгу були використані експрес-тести для діагностування рівня емоційного вигорання, вправи на саморефлексію та рефлексію у групах, арт-терапевтичні вправи та вправи, які спрямовані на пошук власних ресурсів. Крім того, програмою тренінгу було передбачено створення та оформлення індивідуальних листівок, які змогли закріпити позитивний результат від заходу.

У зворотних зв’язках учасники давали позитивні зворотні зв’язки та відмічали, що наприкінці заходу їх емоційний стан покращився, через що можна зробити висновок, що основна мета даного тренінгу, а саме професійна підтримка спеціалістів, які працюють у сфері «людина-людина», були досягнуті.

Дякуємо за надання приміщення КЗ «Запорізьку обласну бібліотеку для дітей «Юний читач».

зображення_viber_2023-04-14_17-04-36-821.jpg

зображення_viber_2023-04-17_10-07-40-891.jpg

зображення_viber_2023-04-17_10-33-25-303.jpg

зображення_viber_2023-04-14_16-47-26-340.jpg