lak

До Дня Матері

 

Запорізький обласний ЦСС

День матері — це найважливіше сімейне свято, яке має свою цікаву історію. В Україні День матері відзначають з 1999 року з того часу, як президент Кучма підписав відповідний указ. Як і в більшості країн планети свято мам святкується у другу неділю травня.

z-dnem-materi-amazing-ukraine1-1160x653-1.jpg

 

В 2023 році День матері відзначається 14 травня.

Запропонувала заснувати таке свято американка Анна Джервіс ще у 1908 році. Однак в той час подія не несла такого позитивного характеру, як сьогодні. На жаль, мати Анни померла передчасно, тому жінка хотіла, щоб діти мали окремий день, коли могли вшановувати своїх матерів.

Вона надсилала листи з ініціативою кілька років поспіль. І, врешті-решт, 1910 року отримала позитивний результат. Того року у штаті Вірджинія (США) почали офіційно святкувати День матері. Далі, крок за кроком, все більше штатів впроваджували це свято. Згодом американська традиція перейшла у інші країни світу. Наприклад, відразу після Першої світової війни День матері почали святкувати у Швеції, Норвегії та кількох інших країнах Європи.

Мама в нашій країні з давніх-давен вважалася справжньою берегинею домашнього вогнища і саме тою людиною, до якої діти завжди приходять за добрим словом, порадою та допомогою. І, хоча офіційно День матері з'явився в Україні порівняно недавно, шанують її українці набагато довше. До прикладу, в Канаді українська діаспора почала вітати своїх матерів ще на початку XX століття (1928 року), а в західних регіонах Україні така ініціатива з'явилася через рік після цього.

Мама - найважливіша людина в нашому житті, яка завжди підтримає і любитиме свою дитину.

День матері – це свято на честь матері, материнства, зв'язку матері з дитиною і вплив матерів на суспільство. В цей день можна відправити найдорожчій людині у нашому житті гарне привітання чи яскраву листівку або прийти до мами, та привітати квітами, сказати теплі слова і нагадати про те, як сильно ви її любите.