lak

Поруш тишу

Запорізький обласний ЦСС

В рамках міжнародного дня боротьби з сексуальним насильством пов'язаним з конфліктом (СНПК), а також з метою посилення координації та привернення уваги до проблеми СНПК БО БФ «Посмішка ЮА» 19 червня 2023 року провели інформаційно–просвітницький захід, в якому взяли участь спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб.

зображення_viber_2023-06-19_11-04-40-764.jpg

В рамках заходу відбувся показ фільму «Поруш тишу» створений за підтримки урядів Канади, Великої Британії, Бюро гуманітарної допомоги USAID та гуманітарного фонду України (UHF).

З початком повномасштабної війни у лютому 2022 року та збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб, питання протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству стали вкрай актуальними.

Крім того, фокус допомоги розширився, оскільки як соціальні служби так і поліція почали надавати допомогу тим, хто пережив насильство, пов’язане з війною, зокрема сексуальне.

Після показу відбулося обговорення питань взаємодії та надання послуг постраждалим від насильства пов’язаного з конфліктом у Запорізькій області та презентація діяльності Мобільних бригад, соціально-психологічної допомоги та Тато Хабу, простору для жінок та дівчат «Вільна» та кар'єрного Хабу «Вона» та інші.

nh65m.jpg

nht2.jpg

nht65.jpg

ngt2.jpg

mj76.jpg