lak

Емоційне вигорання під час війни

Центр надання соціальних послуг Матвіївської сільської ради

Коли в країні війна, то люди перебувають в стані перманентного стресу. Вони переживають за своє життя та життя своїх близьких, постійно читають тривожні новини, непокояться про своє майбутнє. Все це перевантажує психіку та нервову систему і спричиняє емоційну втому яку часто також називають емоційним вигоранням.

3cff6f-V.jpg

 

Емоційне вигорання під час війни може розвинутись у будь-якої людини. Але особливо уважними до себе мають бути волонтери, медики, психологи, працівники ДСНС, журналісти. Крім того, в групі ризику вразливі люди, а також ті, у кого сильно розвинута емпатія. Виснаження також загрожує і тим, хто не дотримується інформаційної гігієни.

Центром надання соціальних послуг Матвіївської сільської ради спільно з психологами БО «Карітас» було організовано та проведено тренінг «Емоційне вигорання під час війни» з метою профілактики емоційної втоми для працівників ЦНАП та робота з метафоричними асоціативними картами, приклади фізичних вправ для зняття втоми, малювання. Застосування цих методів та підходів може допомогти уникнути проблеми емоційного вигорання, зберігаючи здоров'я та мотивацію працівників, а також забезпечуючи стабільну роботу відділу ЦНАП та ЦНСП Матвіївської сільської ради..

Поки триває війна, емоційне вигорання загрожує кожному. Тому важливо прислухатись до себе та дбати не тільки про своє фізичне, але й про психічне здоровʼя.