lak

МІЖНАРОДНА АКЦІЯ "16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА"

 

Кроки до допомоги

28 листопада 2023 року працівники Запорізького обласного центру соціальних служб долучилися до активності «Кроки до допомоги», яка покликана продемонструвати, що допомога завжди поруч та звертатися за нею – це прості та важливі кроки. Також під час активності через історію особи, яка потрапила у коло насильства, але вирвалася з нього, організатори розповіли, як важливо вчасно звернутися за допомогою до спеціалізованих служб підтримки.

Активність «Кроки до допомоги» була організована Управлінням у справах сім’ї та молоді Департаменту молоді та спорту Запорізької міської ради спільно з Запорізьким міським центром соціальних служб,  в ній також брали участь представники Запорізького обласного центру соціальних служб,  центру  КЗ «Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомоги» Запорізької обласної ради, національної поліції України, благодійні та громадські організації, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги тощо.

В рамках заходу був проведений квест, завдяки якому можна було змінювати локацію, та дізнатися реальну історію дівчини з Луганщини і як вона впоралась зі своєю власною історію. На учасників очікувало багато цікавої та корисної інформації, адже впродовж усього маршруту були розміщені таблички з QR-кодами з посиланнями на інформаційні матеріали про акцію, сервіси допомоги для постраждалих від насильства та інше. На фінальній табличці можна було знайти посилання на Insta-маску та рамку для фото на Facebook. Для проведення активності з дотриманням безпекових умов була обрана площа перед обласною науковою бібліотекою.

изображение_viber_2023-11-28_13-01-12-908.jpg

изображение_viber_2023-11-28_13-01-31-583.jpgизображение_viber_2023-11-28_13-01-22-568.jpgизображение_viber_2023-11-28_13-01-17-143.jpgизображение_viber_2023-11-28_13-01-10-847.jpg

По закінченню активності всі учасники отримали символічні подарунки – тематичні наліпки та силіконові браслети.

Захід відбувся за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).