lak

Підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів Запорізької області

Запорізький обласний ЦСС 

    Розвиток сімейних форм виховання – прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу є пріоритетним напрямом державної політики у забезпеченні інтересів дитини і соціальної підтримки сімей. Важливим елементом якісного функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу є навчання прийомних батьків, батьків-вихователів з метою підвищення їх виховного потенціалу. Відповідно до чинного законодавства батьки, які створили прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу, проходять один раз на два роки таке навчання у тренінговій формі.слайд_1.png

 

    З 28 по 30 листопада 2023  року Запорізький обласний центр соціальних служб проводить  таке навчання для 43 прийомних батьків та батьків-вихователів з різних громад області. Також, до навчання доєднались патронатні вихователі Запорізької області.

    У зв’язку з воєнними діями на території України, та з урахуванням того, що більшість прийомних батьків, батьків-вихователів та патронатних вихователів Запорізької області виїхали за межі регіону або країни, навчання проводиться в онлайн-форматі, використовуючи для цього платформу ZOOM.

фото_44.png

    Успішне функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу вимагає від їх представників спроможності кваліфіковано здійснювати виховання, забезпечувати сприятливі умови для життя та розвитку дитини, згідно з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини.

   Програма тренінгу, в першу чергу орієнтована на потреби прийомних батьків, батьків-вихователів та дітей відповідної категорії в умовах воєнного стану в країні, ґрунтується на індивідуальному підході до змісту навчання, можливості використання власного досвіду учасниками семінару, розгляді актуальних питань тощо. Учасникам надаються широкі можливості спільно знайти оптимальні шляхи, методи та прийоми подолання існуючих проблем та налагодження конструктивної, дружньої взаємодії усіх членів сім’ї.

фото_66.png

    Висловлюємо подяку нашим партнерам: Бондаренко Оксані спеціалістці служби у справах дітей Запорізької ОДА;  Інні Бойко бізнес-тренерці  Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні; Отто Стойки експерта зі здорового харчування «Центру громадського здоров’я України» та Ільман Уляні начальниці відділу соціальної роботи по Олександрівському району Запорізького міського центру соціальних служб.