lak

МІЖНАРОДНА АКЦІЯ "16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА"

Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомоги 

Screenshot_2.png

     «Краса проти насильства»

    4 грудня 2023 року спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб взяли участь в заході « Краса проти насильства », в рамках  Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства », який був організований КЗ «Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомоги Запорізької обласної ради. Відбувся захід в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї.

 

1.jpg

    Мета заходу: створення ресурсного простору для жінок, де кожна матиме можливість відчути себе сильною, підтриманою та гідною.

         В рамках заходу були залучені представники громадських організацій: Данська рада у справах біженців (DRC), «ВОНА хаб», БК «Скіф».

    Представниці Данської ради у справах біженців в Україні інформували учасниць заходу про гендерні стереотипи та дискримінацію, а також про надання безоплатної правової допомоги постраждалим під час війни.

2.jpg3.jpg

Кар’єрний радник громадської організації «ВОНА хаб» розповіла про те, яку допомогу надають жінкам, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або знаходяться в групі ризику. Це :

  • безкоштовні, конфіденційні консультації та допомога на всіх етапах пошуку роботи ;
  • підтримка психологинь проєкту;
  • можливість пройти професійні курси, які допоможуть здобути нові знання, навички та навіть професію.

 Також, в ході заходу, учасниці отримали поради від професійного перукаря - стиліста,  як створити самостійно зачіску в домашніх умовах. Почули лайфхаки від фотографа для створення якісної мобільної фотографії . А також отримали невеличкий майстер - клас із самооборони для жінок від тренерів громадської організації «Скіф».