lak

99 кандидатів у прийомні батьки, опікуни/піклувальники, усиновлювачі пройшли навчання в 2023 році

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦСС

    Запорізький обласний центр соціальних служб з 11 по 27 грудня 2023 року проводять п’ятий, завершальний в цьому році, навчальний тренінг «Організація та проведення підготовки кандидатів в усиновлювачі, опікуни/піклувальники, Запорізької області», за варіативною  програмою, затвердженою наказом Міністерства соціальної політики України від 12.09.2022р. №245 «Про затвердження програми підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі. изображение_viber_2023-12-12_12-25-39-112.jpg

В тренінгу беруть участь 18 кандидатів в усиновлювачі та опікуни  м.Запоріжжя та Запорізького району Запорізької області, а всього в цьому році пройшли навчання 99 кандидатів у прийомні батьки, опікуни/піклувальники, усиновлювачі. Захід проводиться з дотриманням безпекових умов.

Програма навчального тренінгу спрямована на формування у кандидатів поваги до прав дитини та забезпечення її найкращих інтересів, а також компетентності кандидатів у питаннях захисту прав дитини, налагодження ефективного зв’язку з дитиною та її біологічними чи потенційними батьками, вибору найбільш ефективних форм і методів впливу на емоційний стан дитини, коригування поведінки, реабілітації дитини тощо.

 

изображение_viber_2023-12-12_12-25-39-792.jpg

    Тренінг проводять спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб: Макущенко Юлія - досвідчений тренер, який має відповідну сертифікацію та Махниборода Дар’я - методист, яка перебуває на завершальному етапі отримання відповідної сертифікації, яка проводиться  в рамках Проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» Партнерством «Кожній дитині».

    За результатами успішного опанування Програми кандидати отримують документ про проходження навчання: довідку та рекомендації про можливість оформлення опіки / піклування над дитиною чи довідку про проходження відповідної підготовки до усиновлення дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.ретушь.jpgретушь_2.jpg

    З метою отримання знань щодо застосування положень нормативно-правових документів з питань захисту дитини, яка потребує влаштування, усиновлення, а також іншу інформацію щодо взаємодії зі службою у справах дітей, іншими закладами чи спеціалістами, в рамках міжвідомчої взаємодії, до тренінгу залучені спеціалісти Служб у справах дітей Запорізької міської ради та Запорізької районної державної адміністрації, спеціаліст Запорізького державного медико-фармацевтичного університету.

    Також висловлюємо подяку нашим партнерам-Комунальному закладу «Запорізький обласний краєзнавчий музей» Запорізької обласної ради.