lak

Захід в затишній сімейній атмосфері дитячого будинку сімейного типу

      Запорізький обласний ЦСС

    22 грудня 2023 року начальницею відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Запорізького обласного центру соціальних служб Макущенко Юлією і спеціалісткою Запорізького міського центру соціальних служб, яка здійснює соціальний супровід дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) Ісаєнкова Олексія Миколайовича, Солянік Мариною, було проведено творче групове заняття з виїздом до місця проживання ДБСТ.

 

101.jpg

 

 

  

 

Метою зустрічі було профілактика професійного вигорання, згуртування членів родини та посилення ресурсного стану батька-вихователя і дітей для їх подальшої взаємодії.

Під час зустрічі говорили про сімейні традиції та їх роль в родині.

Для підсилення позитивних емоцій напередодні Різдва дітям вручили подарунки, у якості іграшок та канцелярських товарів. Крім того, батько-вихователь разом з дітьми-вихованцями створили «Скриньку щастя», яку задекорували та наповнили побажаннями членам родини і безпосередньо собі. Спеціалісти із задоволенням долучилися до цього дійства та доповнили скриню побажаннями для всієї родини на наступний рік.

Захід було проведено в затишній та сімейній атмосфері дитячого будинку сімейного типу.

По завершенню заходу, з метою професійної підтримки спеціалістки, яка надає соціальні послуги сім’ям, що виховують дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування Запорізького міського центру соціальних служб, спеціаліст обласного центру соціальних служб провела супервізію яка спрямована на вдосконалення організації роботи, стимулювання мотивації до роботи, дотримання етичних норм та стандартів надання соціальних послуг, запобігання виникненню професійного вигорання та забезпечення емоційної підтримки. 

 

 

102.jpg

 

103.jpg