lak

Домедична допомога для кандидатів по сімейним формам виховання

    27 грудня 2023 року добігає кінця п’ятий, останній в цьому році навчальний тренінг «Організація та проведення підготовки кандидатів в усиновлювачі, опікуни/піклувальники, Запорізької області», організований та проведений Запорізькими обласним центром соціальних служб за варіативною  програмою.

0-02-05-f55875ad5a53202ee69ad8841c901069f3c839dc3836770f71a281b3ef912823_9b6f08b7ae28db53.jpg

 Обов’язковим компонентом Програми є заняття з безпеки та домедичної допомоги.

    У сучасному світі сімейні форми виховання набули важливого значення, і таке виховання вимагає не лише відданості та любові, але й належного розуміння особливостей здоров'я та медичної допомоги, яку може забезпечити сім'я.

    Заняття з домедичної допомоги стають важливим підгрунтям у збереженні здоров'я та благополуччя у майбутньому в сімейних формах виховання.  

    Відповідні заняття проводяться завдяки співпраці з викладачами Запорізького державного медико-фармацевтичного університету на високому професійному рівні.

    До заняття були включені теми щодо базових медичних знань, інформації про здоровий спосіб життя, профілактику хвороб та навичок емоційної підтримки для батьків у випадках хвороби або травми дитини, навчання способам емпатичного спілкування та психологічної допомоги у стресових ситуаціях, навчання основам першої медичної допомоги, пояснення процедур та методів, які можна використовувати до приходу медичного персоналу, надання порад щодо здорового харчування, фізичної активності та гігієни тощо.

    По закінченню заняття з домедичної допомоги учасники отримають документ що засвідчував проходження відповідного заняття.

    Висловлюємо щиру вдячність за співпрацю та ефективну взаємодію ректору - Юрію Михайловичу Колеснику та колективу Запорізького державного медико-фармацевтичного університету.