lak

Засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми

    Запорізький обласний ЦСС

      Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Мироненка та голови Запорізької обласної ради Олени Жук 28 грудня 2023 року відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

image0.jpeg    

      У заході взяли участь заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Вікторія Герасименко, представники структурних підрозділів ОВА, Запорізької райдержадміністрації, представники територіальних органів Національної поліції в Запорізькій області, Запорізького обласного центру соціальних служб, спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства, а також громадських та благодійних організацій, які здійснюють заходи у цій сфері.

    Під час свого виступу Євген Мироненко повідомив, що нагальним є підведення річних підсумків роботи у сфері гендерної рівності в умовах війни, зокрема за підсумками Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», що проводилася з 25 листопада до 10 грудня 2023 року. Вказана Всеукраїнська акція – це заклик до активних дій і нульової толерантності до насильства, яке не має виправдань за  будь-яких обставин. Водночас, після завершення Всеукраїнської акції, робота щодо запобігання випадкам домашнього насильства та протидії торгівлі людьми не припиняється, оскільки подолання цього явища можливе лише за умови об’єднання зусиль органів місцевої влади, громадських організацій, і кожного мешканця громад.

    Інші учасники координаційної ради також поінформували про проведені заходи у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

    За підсумками засідання, членами координаційної ради визначені подальші кроки у сфері гендерної рівності, зокрема щодо реалізації програм для кривдників, створення інформаційної бази/брошури даних громадських організацій, співпраці з блогерами міста для поширення соціальної реклами тощо, а також надані зауваження і пропозиції щодо організації роботи в регіоні з питань протидії гендерно-зумовленому насильству та торгівлі людьми.