lak

Курс «Самодопомога Плюс»

Запорізький обласний центр соцільних служб

У всьому світі люди стикаються з численними формами вкрай несприятливих обставин — починаючи з особистих труднощів і стресу, пов'язаного з роботою або сім'єю, і закінчуючи проблемами, що торкаються цілих спільнот, такими, як насильство, хвороби та відсутність економічних можливостей. Особливо ця проблема стала актуальною під час війни.

изображение_viber_2024-01-15_09-22-22-049.jpg

 

З 10 по 12 січня 2024 року в м. Київ, за сприянням Громадської організації «Відповідальні громадяни» відбувся очний тренінг для представників громад Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Запорізьких областей, які працюють з постраждалим населенням у сфері надання гуманітарної та психосоціальної підтримки «Самодопомога Плюс» [Self-Help Plus] (SH+). Груповий курс управління стресом для дорослих. В тренінгу взяли участь дві фахівчині Запорізького обласного центру соціальних служб.

«Самодопомога Плюс» була розроблена ВООЗ як груповий курс, який має на меті допомогти дорослим людям, які перебувають у вкрай несприятливих умовах, навчитись управляти стресом. Піклування про свій стан та психічне здоров’я — це життєво необхідна навичка для кожної людини, особливо в період стресу. Уміння віднаходити внутрішній баланс дозволяє ефективно керувати головними подіями свого життя, приймати зважені рішення, відчувати впевненість у власних діях та готовність до непередбачуваних змін.  Було доведено, що у дорослих, які переживають стрес, “Самодопомога Плюс” запобігає виникненню психічних розладів.

Оволодіння знаннями вищезазначеного курсу допоможе фахівцям Запорізького обласного центру соціальних служб в подальшому якісній підготовці надавачів соціальних послуг Запорізької області до роботи спрямованої на психосоціальну підтримку вразливих категорій сімей/осіб.