lak

Підвищення кваліфікації супервізорів

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦСС

    З 28 лютого по 14 березня 2024 року, за сприянням ГО «Ліга соціальних працівників України», розпочалося навчання  в онлайн форматі для підвищення кваліфікації супервізорів на базі навчально-наукового інституту безперервної освіти та туризму НУБІП України, в якому беруть участь 2 фахівчині Запорізького обласного центру соціальних служб.

нонао.pngраоасоа.png

    На обласні центри соціальних служб покладено забезпечення надання методичної допомоги громадам у здійсненні соціальної роботи, наданні соціальних послуг, організація навчання із соціальної роботи, надання соціальних послуг.

    Супервізія є важливою складовою для професійної підтримки працівників, які надають соціальні послуги. Вона спрямована на подолання професійних труднощів, аналіз та усунення недоліків, вдосконалення організації роботи, стимулювання мотивації до роботи, дотримання етичних норм та стандартів надання соціальних послуг, запобігання виникненню професійного вигорання, забезпечення емоційної підтримки.

    Робота у соціальній сфері є однією з тих, де синдром емоційного та професійного вигорання найпоширеніший. Тому, від того, наскільки вчасно надається необхідна допомога кожному соціальному працівнику або установі в цілому, може залежати рівень результативності їхньої діяльності.

    В ході навчання учасники отримують знання стосовно базових цінностей супервізії, особливостей організації та проведення супервізії, її етичні і юридичні принципи, супервізорські стилі, фокуси та форми тощо. Дане навчання сприятиме подальшому проведенню супервізії для надавачів соціальних послуг нашої області на більш професійному рівні.

    По закінченні навчання всі його учасники отримають сертифікат державного зразка вартістю 2 ЄКТС.