lak

Методична та практична допомога у процесі поповнення дітьми дитячого будинку сімейного типу

     Запорізький обласний ЦСС

    18 березня 2024 року, з метою допомоги у підготовці висновку про доцільність влаштування дітей на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу Моісеєнко дітьми  відповідної категорії, відбувся виїзд регіональної тренерки Запорізького обласного центру соціальних служб Макущенко Юлія та психологині Комунального закладу «Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомоги» Запорізької обласної ради  Марії Бондаренко до м. Вільнянськ, за місцем перебування ДБСТ.

    Подружжя Моісеєнко у 2014 році, створили прийомну сім’ю, а в травні 2015 року на базі прийомної сім’ї був створений дитячий будинок сімейного типу, в якому наразі виховується 5 дітей з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування. Водночас батьки-вихователі мають бажання поповнити ДБСТ дітьми.

                               5555555.jpg

    Для підготовки висновку про доцільність влаштування дітей на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу, було проведено комплексне вивчення сімейної системи, а саме: виконання рекомендацій фахівця, який здійснює соціальний супровід, психоемоційний стан дітей, сімейну атмосферу, методи сімейного виховання, розвиток та навчання дітей, ресурс сім’ї, тощо. В рамках відвідування родини відбувалось спілкування психолога з дітьми, батьками як в груповій так і в індивідуальній формах роботи.

    За результатами спільної роботи Вільнянським міським центром соціальних служб буде підготовлено висновок з рекомендаціями про доцільність влаштування дітей на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу Моісеєнко.