lak

Особливості виховання дітей з порушенням психічного здоров’я

Запорізький обласний ЦСС

    27-28 березня 2024 року благодійна організація БФ «Право на захист», спільно з Запорізьким обласним центром соціальних служб, проводить тренінг «Особливості виховання дітей з порушенням психічного здоров’я», в якому беруть участь опікуни, прийомні батьки та батьки-вихователі з м. Запоріжжя, Михайло-Лукашівської територіальної громади та внутрішньо переміщені з Приазовської, Розівської та Олександрівської територіальних громад.

 

    Цей тренінг, призначений для батьків, які виховують дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, що мають ознаки порушень психічного здоров'я є вкрай необхідним та важливим, особливо в умовах воєнного стану, та сприяє підвищенню мотивації до якісного виховання дітей.

 

0-02-05-9cb40ea08873365f1001d0101d0adbf30863ffb9f64edb00f6b0449dd376d766_90d735af434d8b98.jpg

    Метою тренінгу є ознайомлення батьків з ознаками порушення та розладу психічного здоров’я дітей; отримання ними знань про виявлення, валідизацію стану, підтримки та перенаправлення при розладі дефіциту уваги та гіперактивності, опозиційно-викличному розладі, депресивному розладі та тривожних розладах; надання практичних рекомендацій щодо саморегуляції під час стресу; сприяння усвідомленню важливості співпраці прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів/піклувальників із представниками державних та неурядових організацій в галузі психічного здоров’я.

    Цей тренінг побудовано на практичних вправах, що допоможуть учасникам не лише актуалізувати свої знання, а ще й відпрацювати власні практичні навички під час інтерактивної взаємодії та роботи з кейсами.

    Також, з метою підвищення якості надання соціальних послуг сім’ям, які виховують дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування до заходу долучилися відповідні спеціалісти центрів соціальних служб та громадських організацій.