lak

Розширення навичок психологічної та соціальної допомоги під час переживання стресу/ травми під час війни та у період післявоєнного відновлення

    Запорізький ОЦСС

        28 березня 2024 року Запорізький обласний центр соціальних служб, провів тренінг «Розширення навичок психологічної та соціальної допомоги під час переживання стресу/ травми під час війни та у період післявоєнного відновлення», для фахівців із соціальної роботи комунальних закладів/установ Михайло-Лукашівської, Новоолександрівської, Михайлівської, Таврійської, Степненської сільських, Бердянської, Молочанський міських територіальних громад Запорізької області.

           

     Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку, тому дуже важливим є надання вчасної соціальної та психологічної допомоги людям, які її потребують.

     В ході тренінгу фахівці були з ознайомлені з нормативно-правовими актами, що регулюють надання соціально психологічної допомоги; з рівнями надання соціально-психологічної допомоги вразливим категоріям населення України та з інструментами, що сприятимуть формуванню  властивості особистості, що лежить в основі здатності долати стреси та важкі періоди конструктивним шляхом у спеціалістів та отримувачів послуг.

      0104.jpg

                                      

      012024.jpg

    

    Їм було надано підтримку у розумінні особливостей впливу кризи та травматичних подій, пов'язаних з війною, на здатність отримувати та надавати послуги та сформовані навички надання першої психологічної допомоги, кризового консультування та перенаправлення клієнтів для отримання спеціалізованої допомоги.

    Отримані в ході тренінгу знання та навички фахівці застосовуватимуть отриманні у своїй робочій практиці.