lak

Міждисциплінарна команда патронату над дитиною: партнерство та прийняття рішень для забезпечення найкращих інтересів дитини

    10 квітня 2024 року в Широківській громаді, в рамках навчального тренінгу «Організація та проведення підготовки кандидатів в усиновлювачі, опікуни/піклувальники, патронатні вихователі Запорізької області», відбулося навчання за темою: «Міждисциплінарна команда патронату над дитиною: партнерство та прийняття рішень для забезпечення найкращих інтересів дитини». Це навчання є заключним етапом підготовки кандидатів у патронатні вихователі за Програмою, яка затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 12.09.2022р. №245.

сыс.jpg

  

    Мета заходу  - формування та підготовка міждисциплінарної команди з підтримки послуги патронату над дитиною для забезпечення її ефективності та прийняття рішень в найкращих інтересах дитини.

    Завдання тренінгу – ознайомити учасників з Алгоритмом роботи міждисциплінарної команди в процесі надання послуги патронату; розглянути функції, завдання та дії кожного члена міждисциплінарної команди, визначити роль та завдання кейс-менеджера з ведення випадків й забезпечення послуги з патронату над дитиною тощо.

    В заході взяли участь 8 учасників, серед яких були представники: служби у справах дітей, відділу освіти, центру соціальних послуг, охорони здоров’я, кандидат у патронатні вихователі та його помічник.

    Найближчим часом, після отримання рекомендацій за результатами навчання та укладання угоди між виконкомом сільської ради та патронатними вихователями, до їх родини можуть бути тимчасово влаштовані діти із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах. 

зображення_viber_2024-04-11_09-36-02-565.jpg