lak

Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату

Запорізький обласний ЦСС

    16 квітня 2024 року Службою (управлінням) у справах дітей Запорізької міської ради проведено семінар  на тему «Забезпечення права дитини на зростання у сімейному середовищі через розвиток та зміцнення патронату над дитиною».

    Мета заходу – розвиток та зміцнення патронату над дитиною як забезпечення прав дитини на зростання в сімейному середовищі.

    В рамках семінару начальником відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Запорізького обласного центру соціальних служб Макущенко Юлією було висвітлено проблемні питання навчання кандидатів у патронатні вихователі та добровільних помічників.

     На семінарі підіймалися питання роботи з дітьми, які залишилися без батьківського піклування; вимоги до проведення оцінки сімейної ситуації та житлово-побутових обставин та побутових умов кандидата у патронатні вихователі та соціальний супровід родини; порядок призначення соціальної допомоги та виплата грошового забезпечення утримання дитини у сім’ї  патронатного вихователя та алгоритм  проведення заходів щодо пошуку та відбору кандидатів у патронатні вихователі та добровільні помічники

     Захід відбувався під керівництвом заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - Анатолія Григоровича Васюка. Також, в заході взяли участь: начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради – Сиворакша Наталія Сергіївна, директорка Запорізького міського центру соціальних служб - Токарєва Людмила Василівна, заступниця начальника управління соціальної підтримки населення Департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради – Примушко Лілія Юріївна, головна спеціалістка відділу по Комунарському району служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради. - Соболєва Ганна Олегівна; координаторка проєкту Партнерство «Кожній дитині»  «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»  - Полєшко Олександра Володимирівна. Серед учасників також були присутні спеціалісти служб (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, центру зайнятості, департаменту соціального захисту.

 

44444.jpg