lak

Психосоціальна підтримка ветеранів та їх сімей

    Запорізький ОЦСС

    Міністерство соціальної політики у співпраці з Програмою реінтеграції ветеранів, що реалізовується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) з 22 по 24 квітня 2024 року проводить в м. Київ  очне навчання для фахівців регіональних центрів соціальних служб  „Посилення спроможності здійснювати психосоціальну підтримку ветеранів та їх сімейˮ.

   В заході бере участь практичний психолог відділу підвищення професійних компетенцій надавачів соціальних послуг Запорізького обласного центру соціальних служб – Нагнибіда Вероніка.

    Метою навчання є посилення спроможності фахівців із соціальної роботи,
соціальних працівників та психологів надавати психосоціальну підтримку
ветеранам та членам їх сімей

    Тренінг передбачає відпрацювання алгоритмів, навичок психосоціальної підтримки ветеранів, їх сімей, у тому числі дітей з ветеранських родин у сфері психічного здоров’я, визначення основних потреб ветеранів та їх родин у цій сфері, бар’єрів на шляху отримання допомоги  та роль соціальних сервісів у їх подоланні, навчає менеджменту родинних конфліктів, проблем та складнощів, пов’язаних з психічним здоров’ям.

    Загалом протягом квітня-червня 2024 року заплановано проведення  9 таких тренінгів для спеціалістів з різних областей України, у тому числі в червні для фахівців із соціальної роботи, соціальних працівників та психологів Запорізької області.

11.jpg

1234.jpg