lak

Виклики та реагування щодо сексуального насильства в Україні

17 травня 2024 року,  в рамках проєкту «Виклики та реагування щодо сексуального насильства в Україні», який реалізується Громадською правозахисною організацією «Егіда – Запоріжжя» у співпраці з World Childhood Foundation «CHILDHOOD» founded by H.M. Queen Silvia of Sweden, відбувся круглий стіл за підсумками реалізації проекту, в якому брала участь практична психологиня Запорізького обласного центру соціальних служб.

 

ененене.jpg

 

    Метою зазначеного проєкту було забезпечення своєчасного та належного реагування, документування та розслідування злочинів, пов'язаних з сексуальним насильством над  дітьми, у т.ч. пов'язаного з конфліктом та надання комплексної, та своєчасної допомоги дітям, які постраждали від сексуального насильства.

    В ході реалізації проєкту в грудні 2023 року відбувся ряд тренінгів з метою об’єднання зусиль, формування мiжсекторальної групи співробітників правоохоронних органів, прокурорів, спеціалістів соціальних служб, управлінь (служб) у справах дітей, загальних та спеціалізованих служб підтримки постраждалих, запровадження системного інформування населення з питань запобігання та протидії сексуальним домаганням та ceкcyaльнoмy насильству над дітьми та надання  індивідуальної допомоги дітям, які постраждали від сексуального насильства, в ході яких спеціалісти розробляли та відпрацьовували алгоритм дій суб’єктів взаємодії в роботі з дітьми, які постраждали від сексуального насильства під час війни.

    У результаті роботи з реалізації проєкту, враховуючи спільні напрацювання, було розроблено та представлено на круглому столі методичні рекомендації по організації та проведення роботи з дитиною, постраждалою від сексуального насильства та Дорожня карта (алгоритм реагування на випадок сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом щодо дитини).