lak

Посилення взаємодії суб’єктів у сфері протидії торгівлі людьми

Запорізький обласний ЦСС

6.jpg

    Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Представництвом в Україні спільно з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні в 2023-2024 роках проводяться вісім симуляційних вправ Посилення взаємодії суб’єктів у сфері протидії торгівлі людьми  для представників суб’єктів Національного механізму взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми (НМВ).  Даний проєкт реалізовується за безпосередньої підтримки та фінансування агенства США з міжнародного розвитку.    

    З 27 травня по 31 травня 2024 року в м. Львів проводиться сьома симуляційна вправа, в якій бере участь методист відділу підвищення професійних компетенцій Запорізького обласного центру соціальних служб Ковач Валентина.

    Реалізація вправи відбувається через занурення учасників в реалістичні сценарії, які моделюють випадки трудової та сексуальної експлуатації, включаючи випадки експлуатації неповнолітніх, що в свою чергу дасть можливість здобуття практичного досвіду у сфері виявлення, ідентифікації, реагування та наданні допомоги постраждалим особам.  

    Головною метою симуляційної вправи є посилення спроможності учасників своєчасно виявляти випадки торгівлі людьми, розслідувати злочини та надавати особам, які постраждали від торгівлі людьми увесь спектр необхідної допомоги, з використанням міжвідомчого підходу, заснованого на дотриманні прав людини. Особлива увага приділяється взаємодії та співпрацї правоохоронних органів, працівників соціальної сфери, інспекторів праці та представників неурядових організацій.  

2.jpg