lak

Інформування та пошук кандидатів у патронатні вихователі

 

    Запорізький ОЦСС

    Щороку тисячі дітей, батьки яких потрапили у складні життєві обставини, потребують тимчасового влаштування. Патронат — це соціальна послуга, завдяки якій дітей влаштовують не до закладів, а в сім’ї. Поки дитина перебуває у безпечному середовищі під наглядом професійних вихователів, з біологічними батьками працюють соціальні служби. Так дитина залишається у своїй громаді, може ходити до своєї школи чи садка, зберігає контакти з родичами.

   У рамках проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» 18 червня 2024 року у приміщені ПК «Орбіта» «Незламний хаб»  Службою (управлінням) у справах дітей Запорізької міської ради було проведено тренінг з інформування та пошуку кандидатів у патронатні вихователі. Захід організовано з метою підвищення компетентності спеціалістів м. Запоріжжя, які здійснюють чи будуть здійснювати заходи з інформування про патронат над дитиною та пошук кандидатів у патронатні вихователі та їхні добровільні помічники.

   Фото_41.jpg              Фото_51.jpg

     Одним з функціональних обов’язків Запорізького обласного центру соціальних служб є навчання осіб, які виявили бажання взяти на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Для висвітлення теми, пов’язаної зі специфікою навчання кандидатів в сімейні форми виховання та кандидатів в патронатні вихователі була запрошена тренерка з даного питання, начальниця відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Макущенко Юлія.

    Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національною соціальною сервісною службою України, службами у справах дітей територіальних громад, обласних воєнних адміністрацій, центрами надання соціальних послуг, регіональними центрами соціальних служб, неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. Завдяки проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», кількість патронатних сімей має подвоїтися. Проєкт із розвитку сімейного патронату втілюватимуть у різних областях України.