lak

Запобігання торгівлі людьми та надання соціальних послуг постраждалим від торгівлі людьми

 

    Запорізький ОЦСС

    Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України проблема торгівлі людьми набула особливого значення. Адже жінки та діти, які вимушено перетинають державний кордон та мають обмежений доступ до тимчасового захисту, автоматично стають вразливими категоріями осіб, які підпадають під ризик торгівлі людьми. Так само, особи, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, нерідко стають жертвами експлуатації. Тому важливо бути обізнаними з проблематикою торгівлі людьми, щоб мати змогу захистити свої права.

    З метою підвищення рівня обізнаності фахівців із соціальної сфери щодо інформування, попередження та реагування на такі випадки, сприяння отриманню практичних знань для застосування їх на рівні кожної громади 29 липня 2024 року, на базі Запорізького національного університету, спеціалістами Запорізького обласного центру соціальних служб - заступником директора Світланою Репіною та методистом відділу підвищення професійних компетенцій Валентиною Ковач підготовлено та проведено обласний тренінг «Запобігання торгівлі людьми. Механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Надання соціальних послуг постраждалим від торгівлі людьми».

3007.jpg

 

         До участі в заході були залучені у якості спікерів Шостак Антоніна, голова громадської правової організації «Егіда - Запоріжжя», Ширіна Тетяна, начальник відділу та координації надання соціальних послуг Управління соціального захисту населення Запорізької районної державної адміністрації, Семененко Оксана, начальник відділу соціальної роботи та оцінки якості надання соціальних послуг Запорізького міського центру соціальних служб

    В тренінгу взяли участь спеціалісти Запорізького та Вільнянського міських центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг Долинської, Новоолександрівської, Матвіївської, Михайлівської, Степненської, Таврійської, Широківської сільських рад Запорізького району, управлінь соціального захисту населення Мелітопольського та Пологівського районів .

     Під час тренінгу учасники ознайомилися із елементами поняття «торгівля людьми», основними ознаками, причинами та наслідками торгівлі людьми, з тим, як виявити та ідентифікувати осіб, зокрема дітей, які постраждали від торгівлі людьми. Також ознайомилися із порядком встановлення статусу постраждалого від торгівлі людьми, механізмом взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми та особливостями надання соціальних послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми.

            Висловлюємо щиру подяку нашим партнерам, долученим до організації та проведення заходу.

    3107.jpg                       

   3207.jpg