Жінка не повинна бути слабкою

Кам'янсько-Дніпровський МЦСССДМ

Червень, 2018р. 

Різні життєві проблеми приводять клієнтів до центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, і за кожною стоїть чиясь доля, чиїсь сльози чи чиєсь непорозуміння.

          У 2015 році до Кам'янсько-Дніпровського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло повідомлення з пологового будинку щодо Пильциної Валентини  Миколаївна, 1990 р.н., яка 06.05.2015р. народила дитину чоловічої статті та має намір відмовитись від неї, про що цього дня пише письмову заяву. Молода мати вже мала трьох малолітніх дітей та не маючи документа, який засвідчує особу та свідоцтв про народження свої діток, не отримувала державну соціальну допомогу на дітей, єдиним прибутком родини були гроші, зароблені нею за наймом. Як з’ясувалось, Валентина Миколаївна разом з матір'ю, Пильциною Світланою Валентинівною, 1961 р.н., на той час були громадянами Російської Федерації та з 1999 року проживають на території України. У 2008 році  Пильцина В.М. отримала атестат про повну загальну середню освіту. У 2010 році помирає мати Валентини Миколаївни, молода жінка втратила останню підтримку в її житті.

         Батько дітей - Шорін О.О., проживаючи в родині, зловживав алкогольними напоями.  Валентина Миколаївна вимушена була утримувати  дітей самостійно, тому народження четвертої дитини ставало на заваді можливості працювати. Та, все ж таки, 07.05.2015 р. Валентина Миколаївна знову пише заяву, у якій вказує, що не хоче покидати свою дитину! Вивчаючи проблему, що склалася в родині, усі соціальні служби району з розумінням ставилися до даної ситуації, яка склалася в родині Валентини Миколаївни.

Дане питання щодо складних життєвих обставин в сім'ї було винесено на розгляд засідання комісії з питань захисту дітей при Кам'янсько-Дніпровській районній державній адміністрації. Сім’ю було взято на облік Центру як таку, що опинились у складних життєвих обставинах.

           В результаті тривалої роботи фахівцем із соціальної роботи Центру була надана допомога Пильциній Валентині Миколаївні, по-перше, в отримані посвідки на тимчасове проживання в Україні та свідоцтв про народження  дітей. Після чого були отримані всі необхідні документи для оформлення державних допомог, у тому числі і при народженні дитини.

           На сьогоднішній день в сім’ї виховуються четверо дітей: Пильцина Юлія  Олександрівна, 27.10.2010 р.н., Пильцин Артем Олександрович, 27.11.2012р.н., Пильцин Максим Олександрович, 05.04.2009 р.н., та Пильцин Микита Олександрович, 06.05.2015 р.н. Родина придбала власний будинок, в якому створені належні умови для повноцінного проживання та розвитку дітей.  В свою чергу Валентина Миколаївна вдячна всім хто долучився до розвʼязання складних життєвих обставин, які виникли в її родині.

27.05.2018р. в с. Велика Знамʼянка пройшло святкування Дня села, і до цього свята Камʼянсько-Діпровська обʼьеднана територіальна громада вирішила привітати зразкову багатодітну родину села. У спеціалістів Центру не виникало ніяких сумнівів, щодо вибору родини – це беззаперечно родина Пильценої Валентини Миколаївни! За поданням К УКД МЦСССДМ родину на святі урочисто нагородили почесною грамотою та подарували мікрохвильову піч.

aZp6aJXad2s.jpg

IMG_20180531_114246.jpg

Спеціалісти Камʼянсько-Дніпровського МЦСССДМ дуже пишаються вчинком Валентини Миколаївни та ставлять її в приклад багатьом жінкам, які потрапляють в складні обставини.   Ця родина є великим зразком того, що складні життєві обставини можливо подолати, лише треба мати бажання та віру в себе. Валентина Миколаївна знайшла в собі сили подолати всі життєві негаразди та жити заради своїх дітей.