Покликання дарувати дітям любов!

Михайлівський районний ЦСССДМ

Вересень, 2018

Якось одного зимового вечора до нашого центру звернулась чудова пара за консультацією. Під час розмови з фахівцем, стало зрозуміло, що їх бентежить доля покинутих сиріток, які час від часу зазирають сумними оченятами з екранів телевізора. Відчувалося як щиро подружжя Шпирних переймається майбутнім обездолених дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які з різних причин опинились в інтернатних закладах. Адже без батьків, без сім’ї майбутнє таких діток не завжди райдужне. Тривала співбесіда з Павлом та Любов’ю Шпирними дала багато інформації для роздумів. Тоді ще ніхто, навіть вони, не підозрювали, що невдовзі стануть прийомними батьками…

Співбесіда дала свої плоди. Подружжя зважилось на непростий, на перший погляд, шлях збору необхідних документів для проходження навчання кандидатів у прийомні батьки при Запорізькому обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вони були згодні пройти всі випробування задля змоги подарувати дітям, які так потребують сімейного затишку, свою любов і тепло. Потрібно сказати, що ці люди глибоко віруючі. Весь цей час Павло та Любов черпали підтримку від свого наставника Отця Тавріона, прихожанами храму якого вони є. Їм, дійсно, не легко було пережити цей період, оскільки зіткнулися з непорозумінням своїх близьких. На жаль, саме ті, хто повинен був допомогти і підтримати, їх рідні і близькі люди, не до кінця зрозуміли душевного стану та чистих намірів, тому не схвалювали їхнього рішення.

Обоє з подружжя Шпирних вже мають позитивний досвід виховання своїх старших дітей від попередніх шлюбів. На сьогоднішній день це доволі успішні та самостійні особи. Незабаром з’явилась на світ і спільна донька. Атмосфера в сім’ї Шпирних сприятлива, в ній панує любов та взаєморозуміння. І саме незламний дух, величезна підтримка одне одного допомогли пережити подружжю всі негаразди і дійти до кінця. Після проходження курсів для кандидатів у прийомні батьки, батьки –вихователі подружжя Шпирних отримали необхідні рекомендації про включення їх до Єдиного електронного банку даних як потенційних прийомних батьків. Тепер розпочався наступний етап створення прийомної сім’ї – підбір статусних дітей. І тут потрібно віддати належне начальнику служби у справах дітей Михайлівської РДА Озмитель Діані Дмитрівні, яка з великою відповідальністю вирішила це питання, врахувавши всі індивідуальні особливості даної родини. За правилами потенційні прийомні батьки повинні встановити контакт з дітьми, яких хочуть у подальшому виховувати в своїх сім’ях. Всевишній і тут благословив Павла та Любов. Чудові двійнята, яких порадила начальник служби Озмитель Д.Д., вже після першої зустрічі пішли на контакт з подружжям, відчувши їх тепло і безмежну любов.

І ось, нарешті, 03 серпня цього року, розпорядженням голови Михайлівської районної державної адміністрації було створено чергову прийомну сім’ю і влаштовано двох прекрасних діток в сім’ю, де їх будуть любити, де про них будуть турбуватися і дбати. Мало чи багато, але принаймні дві дитячих долі знову врятовано. Сподіваємось, що новостворена прийомна сім’я буде процвітати і примножуватись. А близькі та рідні приймуть їх життєве покликання «дарувати дітям любов» як належне і зрозуміють їх.

Побажаємо цій родині успіхів у починаннях, сили і незламності перед будь-якими труднощами цієї нелегкої праці – бути батьками! Бо тільки глибоко милосердні люди можуть зважитися на такий відповідальний крок – стати рідними батьками для дітей, покинутих біологічними батьками.

1 ес.jpg