Всі діти наші!

Кам'янсько-Дніпровський МЦСССДМ

Вересень, 2018р.

Батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу Ірину Миколаївну та Сергія Володимировича не одноразово запитували приятелі та малознайомі: «Навіщо вам потрібні чужі діти, адже це стільки клопоту та проблем! Невже ради грошей?»

Розпорядженням голови Камʼянсько-Дніпровської районної державної адміністрації від 21.08.2008 № 391 «Про створення дитячого будинку сімейного типу на власній житловій площі та влаштування дітей позбавлених батьківського піклування на виховання і спільне проживання» розпочалось функціонування дитячого будинку сімейного типу Стрижак Ірини та Стрижака Сергія.

За 10 років існування ДБСТ, подружжя дало чи не мало любові, турботи та направлення на вірний життєвий шлях десятьом дітям, позбавленим батьківського піклування. Було подолано не мало перешкод та пережито ще більше радісних та щасливих моментів.

Стрижак Ірина та Стрижак Сергій уміють держати удар та з гідністю долати випробування життєвими негараздами. Коли в їхню родину потрапила дівчинка Катруся, лікарі попередили, що дитина відстає в психічному та фізичному розвитку та скоріш за все не зможе розмовляти.

Другим болючим ударом стала, як здавалось, не виліковна хвороба ще одного із хлопчиків-вихованців. Лікарі констатували факт зараженням туберкульозу закритої форми, та повідомили, що дитині залишилось прожити лише місяць-два. Та батьки-вихователі не втрачали надії на виздоровлення хлопчика, і відразу ж почали приймати міри, щоб скоріш подолати недугу.

Бачили ви б зараз цих дітей! Катрусю не переслухаєш! Дівчинка активна, має багато талантів, досягає значних результатів у навчанні, та і хлопець кожен день радує своїх батьків новими успіхами. І це все завдяки любові та наполегливості батьків-вихователів, які в потрібну мить не упускали руки.

Батьками-вихователями пережито не мало негараздів. У 2017 році з їхньої родини вибула дівчина Якушева Валерія та ще через рік дві дівчинки сестрички – Шелех Яна і Шелех Юля.

Дівчата стали дорослими, та самі почали вирішувати, як їм краще жити. Для Ірини Миколаївни - це було своєрідним ударом в спину, але потім вона змирилась. Думки про дітей,які вибули з їх родини ніколи не полишають її та до сьогодні мати-вихователька підтримує зв'язок з дівчатами та підтримує їх.

«Діти у нас хороші!» - з гордістю вимовляє Ірина Миколаївна, і для кожної дитини в неї знаходиться добре слово.

Діти Фіненко Ілля та Фіненко Кирило для батьків-вихователів є найголовнішою гордістю, хлопці мають значні успіхи у навчанні, користуються повагою та є авторитетами серед одногрупників. Окрім навчання хлопці займаються фермерською справою, вирощують овочі на продаж та завдяки чому змогли придбати собі автомобіль.

Заєць Андрій та Заєць Олексій дуже талановиті діти, мають потяг до образотворчого мистецтва й трудового навчання, чудово малюють та майструють.

Та окрасою родини є Якушева Катерина, на даний момент єдина дівчинка серед чоловічого колективу. Катруся як ніхто розуміє Ірину Миколаївну та намагається віддавати всю ніжність та любов, підтримку та турботу, чим мати-вихователька не може натішитись.

Також хочеться відмітити, що з нагоди святкування 232-ї річниці Дня міста Камʼянсько-Діпровська, виконавчий комітет міської ради вирішили привітати дитячий будинок сімейного типу  Стрижак. За поданням                  КУ КД МЦСССДМ ДБСТ на святі урочисто нагородили почесною грамотою та подарували мікрохвильову піч.

На сьогоднішній день Стрижак Ірина та Стрижак Сергій виявили бажання поповнити свою родину ще 3-5 дітьми віком від 5 до 15 років. В цих людях ще стільки любові та ласки, якої б здавалося вистачить на цілий світ! Тому бажаємо міцного здоров’я, процвітання та примноження дитячому будинку сімейного типу Стрижак!

imuyifymy.jpg