Є люди, які є гарним прикладом для інших!

Кам’янсько-Дніпровський міський ЦСССДМ

Червень, 2019

Кожна людина заслуговує на гідне та щасливе життя. Але, на жаль, не завжди все йде так, як ми цього хочемо. Історії деяких сімей вражають та дивують.

З 23.01.2019 року в КУ «Кам’янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Кам’янсько-Дніпровської міської ради, перебуває під соціальним супроводом як багатодітна, родина Калаєвої Ганни Володимирівни, 1994 р.н., та Мироненка Віталія Вікторовича, 1988 р.н які проживають за адресою: с. Велика Знам’янка, пров. Басейний, 15 та виховують трьох неповнолітніх дітей: Калаєву Єву, 27.07.2012р.н., Мироненка Володимира, 08.10.2014р.н., та Калаєва Даміра, 01.10.2018р.н.

Згодом перед молодою парою пристав не легкий вибір - продовжувати життя в звичайному режимі, виховуючи своїх маленьких трьох діток або взяти під свою опіку ще трьох дітей аби надати і їм любов, турботу та направити на вірний життєвий шлях. Та у Ганни і Віталія навіть не виникало сумніву щодо свого життєвого вибору, вони не змогли залишитись байдужими до діток, які залишились без маминої любові. Таким чином сім’я Калаєвих звернулась до заступника міського голови з гуманітарних питань, захисту населення та соціальної політики виконавчого комітету Камʼянсько-Дніпровської міської ради з приводу оформлення опіки над малолітніми дітьми, які є племінниками Віталія. Мироненко В.В. має рідну сестру, Мироненко Віру Володимирівну, яка є матір'ю трьох дітей: Мироненко Олександри Олександрівни, 02.09.2014 р.н., Мироненко Анастасії Олександрівни, 08.03.2016 р.н. та Мироненко Віталія Ігоровича,18.07.2018 р.н. Мироненко Віра у зв’язку з небажанням виконувати свої батьківські обов’язки в січні поточного року повідомила своєму рідному братові Мироненко В.В., що не бажає займатись вихованням своїх дітей. Після чого, Мироненко Віра залишила дітей на брата та зникла. На разі триває процедура збору пакету документів для того щоб дітки офіційно проживали в родині Калаєвих.

Віталій та Ганна самі виховувались в сім’ях, які перебували у складних життєвих обставинах, але не дивлячись ні нащо, вони не перейняли негативний стиль життя від своїх батьків, та намагаються все зробити задля того, аби їх діти, племінники, менші брати та сестри жили в гармонії та достатку. За час роботи з вищевказаною родиною, зауважень спеціалістів Центру до батьків відносно виконання батьківських обов'язків не було. Санітарно-гігієнічні умови проживання відповідають загальноприйнятим нормам: в будинку прибрано, присутні дитячі речі відповідно до віку, речі особистої дитячої гігієни, є запас підгузок, діти забезпечені місцем для сну та відпочинку. Троє дітей відвідують дитячий садочок, двоє з яких є племінниками. Також, Калаєва Г.В. систематично разом з дітьми відвідує сімейного лікаря та прислухається до його рекомендацій. Хочеться відмітити, що в силу складного становища в країні, постійного браку коштів, маючи трьох своїх дітей та головне не зважаючи на молодий вік, родина Калаєвих все одно бажають опікуватись племінниками та приймають їх в свою родину, як рідних дітей. Цей вчинок дуже гідний та поважний!

16.06.2019р. в с. Велика Знамʼянка пройшло святкування Дня села, і до цього свята, за рішенням міського голови, потрібно було подати на нагородження кандидатуру сімʼї з числа багатодітних родин. Таким чином, за поданням КУ К-Д МЦСССДМ родину Калаєвої на святі урочисто нагородили почесною грамотою та подарували мультиварку.

Спеціалісти КУ «Камʼянсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді» дуже пишаються зразковими сім’ями та ставлять їх в приклад багатьом родинам, які потрапляють в складні життєві обставини.

FB38.jpg

IMG-efe.jpg

69ae-V.jpg